Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Handleiding communiceren op Smartschool

In het digitale tijdperk van vandaag bestaan er middelen om vlot en efficiënt te communiceren met elkaar. In het onderwijs bestaan er elektronische leerplatforms (ELO) waarbij scholen met alle betrokkenen (ouders, personeelsleden en leerlingen) informatie kunnen uitwisselen.

In de Grenslandscholen gebruiken wij Smartschool: een krachtig platform dat in Vlaanderen sterk is ingeburgerd. Smartschool wordt bij ons gebruikt om:

  • digitaal evaluaties in te voeren en weer te geven;
  • lesmateriaal met leerlingen te delen;
  • de schoolagenda bij te houden;
  • te communiceren met elkaar;
  • oefeningen of opdrachten digitaal beschikbaar te stellen;

In onze handleiding zal u kennis maken met een functie die wij vanaf heden beschikbaar stellen: de mogelijkheid om als ouder via het co-account berichten te sturen en ontvangen. Concreet zult dus rechtstreeks een Smartschoolbericht (gelijkaardig als een e-mail) kunnen sturen naar leerkrachten, directie of ondersteunend personeel. Daarnaast kan u online onze jaarkalender bekijken en de resultaten van uw zoon/dochter raadplegen.

Mocht u aanmeldproblemen ondervinden dan kan u steeds onze ICT-coördinator een e-mail sturen: linton@grenslandscholen.be. Bij andere moeilijkheden kan u de gedetailleerde en uitgebreide handleiding van Smartschool raadplegen die u via het menu kan openen.

Wij hopen u via deze schriftelijke uitleg van dienst te kunnen zijn en danken u voor het vertrouwen in onze school.

Klik hier om de handleiding te openen

image_print
Dit werd gepost op dinsdag, januari 31st, 2017 omstreeks 08:32