Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Er zit net iets meer in ons ASO.

image_pdfimage_print

Je leest het goed. Er zit net iets meer in ons ASO. Meer STEM, meer JOURNALISTIEK en meer EVENT MANAGEMENT.

Vanaf schooljaar 2017-2018 starten de Grenslandscholen met enkele interessante talentenmodules in de tweede graad. En aangezien wij nogal EigenWIJS Onderwijs brengen zijn ook deze modules heel bijzonder. Kies naast je studierichting (Humane Wetenschappen, Wetenschappen, Economie of Latijn) voor één van deze modules en neem een voorsprong op je toekomst.

STEM in ASO web

STEM – STEM/CLIL

Via projecten wordt gewerkt aan extra inzichten en competenties voor wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde. Deze vakken worden niet los van elkaar gegeven, maar als één geïntegreerd geheel. Deze module is een ideale keuze voor wie een uitgesproken interesse heeft in wetenschap en techniek, en daar later meer wil mee doen. Wie de module STEM volgt, neemt dus een voorsprong op de toekomst.

UNIEK: deze module wordt ook in het Engels gegeven (CLIL). 

JOURNALISTIEK in ASO web

JOURNALISTIEK

In onze gemediatiseerde samenleving speelt het correct omgaan met informatie meer en meer een rol. Via deze module kruipen onze leerlingen zelf in de rol van ‘zender’ en leren ze hoe informatie verzameld en verwerkt wordt, leren ze omgaan met de verschillende media, leren ze bronnen checken,… Dat leren ze niet uit boeken, maar door zelf aan de slag te gaan. Een ideale aanvulling voor jongeren die een maatschappijkritische visie willen ontwikkelen!

EVENT in ASO web

EVENT MANAGEMENT

Als je niet graag stil zit en je graag jouw omgeving wil laten ‘bewegen’, dan is de module Event Management misschien iets voor jou. Werk samen aan het op poten zetten van projecten en evenementen. Welk soort evenement? Voor wie? Hoe? Dat bepalen de leerlingen volledig zelf. Ondertussen leren ze ook omgaan met de verschillende economische principes en begrippen, houden ze een boekhouding bij, Een module voor geboren Ondernemers!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dit werd gepost op maandag, maart 13th, 2017 omstreeks 10:33