Aanbod

 

Aanbod

folderf2018nacorrectieSven-20 folderf2018nacorrectieSven-21 folderf2018nacorrectieSven-23

De Grenslandscholen kunt u vinden in Menen en Wervik. Wij bieden secundair onderwijs aan voor jongeren van 12 tot 19 jaar op alle niveaus. Onze afdelingen zijn verdeeld over twee vestigingsplaatsen die wij ‘campussen’ noemen. Iedere campus heeft een duidelijk profiel. Dat heeft te maken met de afdelingen die u op die campussen kunt vinden.

De brede eerste graad – met onze eigenWIJZE en eigentijdse aanpak – bieden wij op beide campussen aan.

Op Campus Menen aan het Vander Merschplein kunt u verder vooral terecht voor onze ASO-richtingen: Economie, Latijn, Wetenschappen, Humane Wetenschappen en Moderne Talen. Daarnaast kunt u er terecht voor onze TSO-richtingen Sociale en Technische Wetenschappen en vanaf 1/9/2019 ook voor de richting Elektrotechnieken.

In Menen vind je ook onze OKAN-afdeling. OKAN staat voor Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers. In de OKAN krijgen jongeren die nog geen Nederlands begrijpen een taalbad voordat ze naar het reguliere onderwijs overstappen. U vindt alle informatie over de OKAN op de website www.okan-menen.be.

Op Campus Wervik ligt de focus op beroepsonderwijs. Van het 3de tot het 7de jaar kunnen leerlingen die kiezen voor BSO er terecht om opgeleid te worden tot gewaardeerde zorgkundigen in onze afdeling Verzorging. Wie liever in de harde sector aan de slag gaat kan er kiezen voor de richting Duurzaam Wonen.