Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

image_pdfimage_print

 

Eerste graad

folderf2018nacorrectieSven-4

Voor wie meer praktisch aangelegd is bieden we na de 1A Einsteinklas ook de opties 2T Sociaal-Technische Vorming en 2T Elektriciteit-Mechanica aan. In plaats van de modules krijgen deze leerlingen naast hun basisvorming een aantal uren praktische oefeningen. De opties 2T zijn een goede voorbereiding voor wie later wil kiezen voor een TSO-opleiding.

Wij kiezen bewust voor een brede eerste graad: voor de talentenmodules STEM, ZORG, CULTUUR & MEDIA, ONDERNEMEN en SPORTMIX zitten onze leerlingen van de Einsteinklas (1A) en de Ontdekkingsklas (1B) samen. Er is natuurlijk een groot verschil in de basisvorming van beide klassen, maar dat wil daarom niet zeggen dat de ene leerling meer talent heeft dan de andere. Je kan minder sterk zijn voor wiskunde, maar een krak zijn in voetbal, mensen verzorgen of ondernemen.

In de modules wordt ook gewerkt met co-teaching. We geven in de modules niet langer les aan één klasje met één leerkracht van voor, maar we doen het met twee leerkrachten tegelijk. Zo kan er nog beter ingespeeld worden op de individuele talenten van elke leerling en krijgt ieder individu de kans om zijn/haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

folderf2018nacorrectieSven-7

folderf2018nacorrectieSven-9

folderf2018nacorrectieSven-8

 

 

folderf2018nacorrectieSven-5