Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

image_pdfimage_print

 

Einsteinklas

Cicero, Einstein, Ontdekkers… Het klinkt misschien nog wat vreemd in de oren, maar vanaf 1 september 2016 worden in de Grenslandscholen Menen-Wervik de traditionele 1A- en 1B-klas vervangen door de Cicero-, Einstein en Ontdekkingsklas. Het gaat hier niet alleen om nieuwe namen maar om een totaal nieuwe aanpak waarin belevend en ervaringsgericht leren centraal staan.

Leerlingen die een getuigschrift van basisonderwijs behaald hebben, komen in de Ciceroklas of in de Einsteinklas terecht. Daar krijgen ze naast de basisvorming van de A-stroom (1A) extra uren Latijn of module.

In de Einsteinklas krijg je een basisvorming van 28 lesuren. 4 uur in de week krijgen de leerlingen ‘module’. Elke module wordt in de loop van een schooljaar twee keer gedurende drie lesweken aangeboden. In de Einsteinklas krijgen de leerlingen een stevige basisvorming volgens hun eigen niveau (A-stroom).

Op één schooljaar zullen de leerlingen van de Einsteinklas telkens twee projecten in de modules STEM (Science, technology, Engineering and Mathematics), ZORG, SPORTMIX, CULTUUR & MEDIA en ONDERNEMEN doorlopen. Voor elke module wordt samengewerkt met externe partners (oa. lokale sportclubs, bedrijven,…).

folderf2018nacorrectieSven-7

folderf2018nacorrectieSven-9

 

folderf2018nacorrectieSven-6

 

stem_logo_new