Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

image_pdfimage_print

 

Ontdekkingsklas

Cicero, Einstein, Ontdekkers… Het klinkt misschien nog wat vreemd in de oren, maar vanaf 1 september 2016 worden in de Grenslandscholen Menen-Wervik de traditionele 1A- en 1B-klas vervangen door de Cicero-, Einstein en Ontdekkingsklas. Het gaat hier niet alleen om nieuwe namen maar om een totaal nieuwe aanpak waarin belevend en ervaringsgericht leren centraal staan.

Cicero loodst de leerlingen door 4 uren LATIJN, terwijl in de Einsteinklas én de Ontdekkingsklas de eerstejaars proeven van unieke projecten als STEM (Science, technology, Engineering and Mathematics), ZORG, SPORTMIX, CULTUUR & MEDIA en ONDERNEMEN.

De Ontdekkingsklas is er voor leerlingen die 12 jaar zijn en nog geen getuigschrift van basisonderwijs behaald hebben. Ze krijgen er naast de basisvorming van de B-stroom (1B) ook de extra uren module. In plaats van een aantal traditionele vakken krijgen de leerlingen in de Ontdekkingsklas Project Algemene Vakken (PAV). Verder vind je in het lessenrooster van de Ontdekkers ook heel wat uurtjes techniek terug.

De Ontdekkingsklas is de ideale start voor wie later graag een beroepsopleiding wil volgen. Na de Ontdekkingsklas kun je immers door naar de Praktijkklas.

folderf2018nacorrectieSven-8

 

folderf2018nacorrectieSven-6

 

Foto pag 8 links