Placeholder image

Schoolbrochure

Download onze elegante brochure met alle nodige informatie over de Grenslandscholen.

Team

De Grenslandscholen beschikken over een fris en dynamisch team dat zich steeds verder professionaliseert. Ook leerkrachten blijven bij ons bijleren.

Troeven

In de Grenslandscholen is het WIJS om school te lopen. Onze Grenslandscholen zijn leuk en cool. Onze Grenslandscholen zijn kleurrijk, knus en gezellig. Maar WIJS staat ook voor verstandig. Wij leveren heel veel inspanningen om van onze leerlingen wijze en verstandige burgers te maken, en iedere leerling krijgt bij ons de kans om zijn of haar eigen talenten te ontdekken en te ontplooien.

Kalender

Zowel voor leerlingen, ouders als externen organiseren wij jaarlijks heel wat mooie activiteiten en evenementen, hier kan je het overzicht openen.

Ouderparticipatie

Bij de Grenslandscholen heb je als ouder ook je inbreng. Een ouderraad en oudercontacten, infoavonden zorgen ervoor dat een nauw contact met de ouders van onze leerlingen onderhouden wordt.

Schoolreglement en PPGO!

De Grenslandscholen werken volgens de principes en waarden van het pedagogisch project van het GO!: Ons pedagogisch project – Grenslandscholen

Leefregels

Goede afspraken maken goede vrienden. Met onze 10 leefregels benadrukken we het belang van structuur en onderlinge afspraken.

Dagindeling

Een overzicht van onze lesuren en pauzes.

Begeleiding en CLB

Uit een recente doorlichting blijkt dat wij in de Grenslandscholen een grote leerwinst bereiken bij leerlingen. Dat komt omdat wij voorzien in een individuele leerlingbegeleiding en goed samenwerken met het CLB.

Leerlingenraad

Via onder meer de leerlingenraad krijgen jongeren die schoolgaan in de Grenslandscholen heel wat inspraak.

Schoolkosten

Door inventief te zijn in het aanwenden van onze leermiddelen maar ook te zorgen voor een duidelijk overzicht van alle schoolkosten hoeft schoolgaan niet te duur te zijn.

image_print